Zorgen om kanalisatie

Zorgen om kanalisatie

De Telegraaf bericht vandaag over een marktscan van de Kansspelautoriteit. Hieruit zou blijken dat na regulering van de online kansspelmarkt maar liefst 24% van de mensen gebruikt maakt van een niet gereguleerd aanbod (kanalisatie). Dit percentage is hoger dan het streefgetal van het kabinet, dat inzet op 20% kanalisatie. Speel Verantwoord maakt zich zorgen over de verwachting van de Kansspelautoriteit. Rutger-Jan Hebben, directeur van Speel Verantwoord: “De Nederlandse consument verdient een goed gereguleerde markt waar hij veilig en verantwoord kan spelen. De voorgestelde wetgeving leidt er toe dat 250 duizend mensen zich onttrekken aan consumentenbescherming. Dat kan niet de bedoeling zijn.”

De Tweede Kamer bespreekt dit jaar de het wetsvoorstel kansspelen op afstand. Speel Verantwoord pleit daarbij voor een een zo hoog mogelijke kanalisatie. De hoogte van de belasting is direct van invloed op de kanalisatie. Het voorgestelde percentage kansspelbelasting van 20% leidt tot 80 % kanalisatie. Hebben: ” Om de ambitie van het kabinet waar te maken en te anticiperen op de zorgen van de Kansspelautoriteit mag het belastingpercentage in het belang van de consument zeker niet omhoog maar zou het omlaag moeten.”

Lees hier over de relatie tussen consumentenbescherming en kansspelbelasting.Per 14 augustus 2020 is de Nederlandse brancheorganisatie Stichting Speel Verantwoord (SSV) omgevormd tot de branchevereniging NOGA, de Nederlandse Online Gambling Associatie.

 

As of August 14 2020, Dutch trade body Stichting Speel Verantwoord (SSV) has been transformed into the trade association NOGA, the Dutch Online Gambling Association.