Wie zijn wij

Stichting Speel Verantwoord is de brancheorganisatie en belangenbehartiger van online kansspelaanbieders die inzetten op een veilig en verantwoord online kansspel aanbod in Nederland. De volgende organisaties zijn aangesloten bij Speel Verantwoord: Flutter, Bet365, BetssonKindred, Dazzletag en GVC.

Speel Verantwoord staat voor een constructieve dialoog met haar stakeholders, gebaseerd op feiten en expertise. De initiatiefnemers stellen hun kennis en ervaring ter beschikking om een passend kader te creëren dat voorziet in een open vergunningstelsel voor online kansspelen. Hierbij staat als doelstelling voorop dat de Nederlandse consument online kan gokken bij verschillende aanbieders met een Nederlandse vergunning. Dit wordt kanalisatie  genoemd. Kanalisatie neemt toe wanneer spelers toegang hebben tot een aantrekkelijk en gevarieerd aanbod dat bepaald wordt door spelplezier, verschillende spelsoorten en speelveiligheid.

Stichting Speel Verantwoord biedt informatie en documentatie over alle aspecten van online kansspelen zoals verantwoord spelen, de ontwikkeling van de kansspelmarkt op nationaal en Europees niveau en integriteit binnen de sport.

De Stichting Speel Verantwoord is verbonden met de European Gaming and Betting Association (EGBA), British Gaming Council (BGC) en de International Betting Integrity Association (IBIA) en wordt gesteund door expert-organisaties uit de Nederlandse zorgsector.