Wie zijn wij

De Nederlandse Online Gambling Associatie (NOGA) is de branchevereniging en belangenbehartiger van online kansspelaanbieders die inzetten op een veilig, verantwoord en gevarieerd online kansspelaanbod in Nederland. De volgende organisaties zijn aangesloten bij Speel Verantwoord: Flutter, Bet365, BetssonKindred, Dazzletag en GVC.

NOGA staat voor een constructieve dialoog met haar stakeholders, gebaseerd op feiten en expertise. De initiatiefnemers stellen hun kennis en ervaring ter beschikking om een passend kader te creëren dat voorziet in een open vergunningstelsel voor online kansspelen. Hierbij staat als doelstelling voorop dat de Nederlandse consument online kan gokken bij verschillende aanbieders met een Nederlandse vergunning. Dit wordt kanalisatie  genoemd. Kanalisatie neemt toe wanneer spelers toegang hebben tot een aantrekkelijk en gevarieerd aanbod dat bepaald wordt door spelplezier, verschillende spelsoorten en speelveiligheid.

NOGA biedt informatie en documentatie over alle aspecten van online kansspelen zoals verantwoord spelen, de ontwikkeling van de kansspelmarkt op nationaal en Europees niveau en integriteit binnen de sport.

De Nederlandse Online Gambling Associatie is verbonden met de European Gaming and Betting Association (EGBA), British Gaming Council (BGC) en de International Betting Integrity Association (IBIA) en wordt gesteund door expert-organisaties uit de Nederlandse zorgsector.

Per 14 augustus 2020 is de Nederlandse brancheorganisatie Stichting Speel Verantwoord (SSV) omgevormd tot de branchevereniging NOGA, de Nederlandse Online Gambling Associatie.

 

As of August 14 2020, Dutch trade body Stichting Speel Verantwoord (SSV) has been transformed into the trade association NOGA, the Dutch Online Gambling Association.