Wedindustrie en IOC strijden samen voor integere Spelen

Wedindustrie en IOC strijden samen voor integere Spelen

Met de start van de Olympische Winterspelen PyeongChang voor de deur, hebben het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en ESSA -het integriteitsorgaan van de internationale gereguleerde wedindustrie- een belangrijke overeenkomst getekend. Het doel van de overeenkomst is het detecteren en tegengaan van wedstrijdmanipulatie tijdens de aankomende Winterspelen.

De internationale wedindustrie en het IOC werken al nauw samen via het Integrity Betting Intelligence System van het IOC. Tijdens de Winterspelen zal deze samenwerking geïntensiveerd worden door het beschikbaar stelen van full time monitoring van alle weddenschappen op van alle olympische wedstrijden. Op deze manier kunnen eventuele verdachte wedpatronen snel gedetecteerd worden. Zo kan het IOC snel tot actie overgaan om de integriteit van de Spelen te kunnen blijven waarborgen.

Friedrich Martens, Head of the Olympic Movement Unit on the Prevention of the Manipulation of Competitions (OM PMC): “Het bewaken van de integriteit is onze top prioriteit. Hiervoor hebben wij de kennis en ervaring nodig van alle aanbieders van sportweddenschappen. Via ESSA, met wie wij al jaren succesvol samenwerken, hebben wij toegang tot dit netwerk.”

Khalid Ali, Secretaris Generaal van ESSA: “De samenwerking tussen ESSA en het IOC laat het diepgaande vertrouwen en respect tussen beide organisaties zien dat de afgelopen jaren is opgebouwd. Het benadrukt ook onze gezamenlijke ambitie om de corruptie in de sport uit te bannen.”Per 14 augustus 2020 is de Nederlandse brancheorganisatie Stichting Speel Verantwoord (SSV) omgevormd tot de branchevereniging NOGA, de Nederlandse Online Gambling Associatie.

 

As of August 14 2020, Dutch trade body Stichting Speel Verantwoord (SSV) has been transformed into the trade association NOGA, the Dutch Online Gambling Association.