Tennis domineert de lijst met verdachte sportweddenschappen

Tennis domineert de lijst met verdachte sportweddenschappen

Tennis is goed voor 84% van alle gevallen van verdachte sportweddenschappen die ESSA in het derde kwartaal van 2016 heeft gemeld aan sportbonden en toezichthouders. Dit is het zevende opeenvolgende keer dat tennis deze dubieuze eer krijgt. Dit meldt ESSA, de Europese integriteitsorganisatie voor sportweddenschappen, in haar vandaag gepubliceerde kwartaalrapport.

 

Q3: 37 verdachte sportweddenschappen

ESSA rapporteerde in het derde kwartaal van 2016 37 verdachte sportweddenschappen. 31 hiervan betroffen tenniswedstrijden. Verder gaat het om 3 voetbalwedstrijden en één tafeltennis, volleybal en beachvolleybalwedstrijd.

ESSA voorzitter Mike O’Kane: “De Q3 statistieken laten een zorglijk beeld zien bij tennis. Wij zijn hierover in gesprek met de tenniswereld. Er worden stappen gezet om de problemen aan te pakken, maar wat ons betreft mag het wat sneller.”

Een kopie van het volledige ESSA kwartaalrapportage kan hier worden geraadpleegd.Per 14 augustus 2020 is de Nederlandse brancheorganisatie Stichting Speel Verantwoord (SSV) omgevormd tot de branchevereniging NOGA, de Nederlandse Online Gambling Associatie.

 

As of August 14 2020, Dutch trade body Stichting Speel Verantwoord (SSV) has been transformed into the trade association NOGA, the Dutch Online Gambling Association.