SpeelVerantwoord was bij Online Tuesday

SpeelVerantwoord was bij Online Tuesday

Gisteravond vond de 52e editie van Online Tuesday plaats, met als thema: Online kansspelen, een kans voor marketing?. Directeur Rutger-Jan Hebben van SpeelVerantwoord was een van de sprekers op deze avond, die bezocht werd door vele geinteresseerden uit de wereld van marketing, kansspelen en media. Naast Hebben bestond het panel uit Frank Tolboom (jurist bij Kalff Katz & Franssen), Jurian van der Meer (Endemol) en Jasper Hoekert (mede-oprichter en CEO Revenue Engineers).

Willem van Oort, organisator van Gaming in Holland Conference, zat het panel voor en opende de avond door te wijzen op de omvang van de online kansspelmarkt. Gemeten naar bruto speelresultaat schommelt die, volgens H2 GamblingCapital, rond de 220 miljoen euro. Hebben haakte daarop in door het belang van kanalisatie te benadrukken. “Kanalisatie van de miljoen Nederlanders die nu al gebruik maken van online kansspelen richting in Nederland gereguleerd aanbod moet het belangrijkste doel van regulering zijn. Veilig, verantwoord en attractief aanbod is hiervoor een voorwaarde.”

Frank Tolboom schetste de urgentie van regulering van online kansspelen door erop te wijzen dat andere Europese landen het reguleringsproces reeds achter de rug hebben. “Landen als Denemarken, Belgie, Italie en het Verenigd Koninkrijk hebben hun wetgeving al gemoderniseerd. Nederland loopt achter op deze landen.” Jurian van der Meer betreurde dit: “regulering brengt transparantie in de markt, en biedt grote mogelijkheden voor marketeers”.

De avond werd afgesloten met een open debat tussen de panelleden en de aanwezigen. Naast marketingkansen kwamen ook thema’s als verantwoord spelen en de prioriteringscriteria van de Kansspelautoriteit. Rutger-Jan Hebben kijkt terug op een geslaagde avond. “Het thema van de avond is aansprekend. Ik vernam van de organisatie dat de belangstelling voor deze editie van Online Tuesday erg groot was, in vergelijking met andere sessies. Dit bleek ook uit de interactie met de aanwezigen. Wederom is gebleken: hoe sneller we in Nederland een goed gereguleerde kansspelmarkt hebben, hoe beter.”

 Per 14 augustus 2020 is de Nederlandse brancheorganisatie Stichting Speel Verantwoord (SSV) omgevormd tot de branchevereniging NOGA, de Nederlandse Online Gambling Associatie.

 

As of August 14 2020, Dutch trade body Stichting Speel Verantwoord (SSV) has been transformed into the trade association NOGA, the Dutch Online Gambling Association.