SPEEL VERANTWOORD VERHEUGD MET KAMERAKKOORD OVER KOA

SPEEL VERANTWOORD VERHEUGD MET KAMERAKKOORD OVER KOA

Speel Verantwoord, de brancheorganisatie van online kansspelaanbieders, is verheugd dat de Tweede Kamer het wetsvoorstel Kansspelen op Afstand (KOA) heeft aangenomen. Een ruime Kamermeerderheid stemde vanmiddag voor het wetsvoorstel dat nu doorgaat naar de Eerste Kamer. Snelle regulering van online kansspelen in Nederland is hiermee een stap dichterbij gekomen. En dat is een positieve ontwikkeling voor consument, sport en onze leden die graag een Nederlandse licentie willen aanvragen.

Directeur Rutger-Jan Hebben van Speel Verantwoord: “Wij maken ons al jaren sterk voor snelle regulering van de online kansspelmarkt in Nederland en zijn verheugd dat de Tweede Kamer heeft ingestemd met KOA. Online kansspelen zijn niet meer weg te denken uit Nederland, maar de huidige regelgeving stamt uit de jaren zestig van de vorige eeuw en sluit niet meer aan bij de realiteit van het online tijdperk. Regulering verzekert spelers in Nederland van een legaal en betrouwbaar spelaanbod met optimale consumentenbescherming. Wij hopen dat ook de Eerste Kamer snel met het wetsvoorstel instemt zodat de markt spoedig kan worden opengesteld.”

Behalve het borgen van consumentenbescherming biedt regulering ook grote kansen voor de Nederlandse sport om in tijden van teruglopende budgetten en toenemende concurrentie nieuwe financieringsbronnen aan te boren. Hebben: “De extra inkomsten kunnen oplopen tot 25 miljoen euro per jaar. De sport moet kunnen meeprofiteren van inkomsten die ook met de sport worden verdiend. Wij omarmen initiatieven die dit mogelijk maken.”

Reactie Speel Verantwoord op het Radio 1 Journaal van 5 juli 2016

 

 Per 14 augustus 2020 is de Nederlandse brancheorganisatie Stichting Speel Verantwoord (SSV) omgevormd tot de branchevereniging NOGA, de Nederlandse Online Gambling Associatie.

 

As of August 14 2020, Dutch trade body Stichting Speel Verantwoord (SSV) has been transformed into the trade association NOGA, the Dutch Online Gambling Association.