Speel Verantwoord in EenVandaag

Speel Verantwoord in EenVandaag

Speel Verantwoord directeur Rutger-Jan Hebben werd in de EenVandaag uitzending van zaterdag 20 oktober geïnterviewd over de noodzaak van de regulering van online kansspelen in Nederland. Uitzending EenVandaag

In 2014 liep Nederland nog voorop in de regulering van online kansspelen. Nu anno 2018 is Nederland een van de laatste Europese landen waar nog gereguleerd moet worden. Een zeer langdurig proces dat door de Eerst Kamer op 16 oktober nogmaals werd verlengt. Na meer dan duizend duizend vragen en antwoorden heeft de Eerste Kamer nog meer vragen voor de minister.

Wanneer de wet- en regelgeving uit de verschillende EU-lidstaten wordt vergeleken steekt de voorliggende Nederlandse wet- en regelgeving daar met kop en schouders bovenuit. Geen land in Europa heeft de bescherming van de consument en het tegengaan van kansspelverslaving zo stevig verankerd. Hoog tijd dat de Eerste Kamer nu ook haar verantwoordelijkheid gaat nemen.

 Per 14 augustus 2020 is de Nederlandse brancheorganisatie Stichting Speel Verantwoord (SSV) omgevormd tot de branchevereniging NOGA, de Nederlandse Online Gambling Associatie.

 

As of August 14 2020, Dutch trade body Stichting Speel Verantwoord (SSV) has been transformed into the trade association NOGA, the Dutch Online Gambling Association.