Rutger-Jan Hebben vertrekt als directeur Speel Verantwoord

Rutger-Jan Hebben vertrekt als directeur Speel Verantwoord

Rutger-Jan Hebben (43) vertrekt als directeur van Speel Verantwoord, de branche-organisatie voor online kansspelaanbieders. Hebben was directeur sinds oprichting van de organisatie in 2014, en heeft zich in die hoedanigheid fors ingespannen voor regulering van online kansspelen in Nederland. Nu de wet Kansspelen op Afstand is aangenomen door het Nederlandse Parlement kiest Hebben ervoor zich te gaan richten op zijn eigen onderneming.

Hebben: “Het waren tropenjaren, maar ik ben blij dat al onze inspanningen ertoe hebben geleid dat er ook in Nederland een transparant vergunningensysteem voor online kansspelen zal komen. Dit is in het belang van zowel consument als marktpartijen. Ik ga mij, nu deze mijlpaal bereikt is, toeleggen op mijn eigen onderneming, maar kijk met tevredenheid terug op wat we hebben kunnen bereiken.”

Hebben vertrekt eind juni en zal worden opgevolgd door Peter-Paul de Goeij (48). De Goeij heeft ruimte ervaring in de telecom- en loterijsector, en was tot voor kort werkzaam voor Lottovate. Hij start per 1 juli aanstaande.

De Goeij: “Nu de wet Kansspelen op Afstand is aangenomen en er ook in Nederland een transparant vergunningensysteem komt, ligt er een mooie uitdaging om samen met alle betrokkenen bij dit onderwerp te werken aan een duurzaam gereguleerde online kansspelmarkt in Nederland, waarbij het consumentenbelang voorop staat. Ik kijk hier erg naar uit.”

Eric Konings, voorzitter van Speel Verantwoord: “Regulering van kansspelen op afstand is een stuk dichterbij gekomen, en de bij Speel Verantwoord aangesloten aanbieders zijn Rutger-Jan Hebben veel dank verschuldigd voor zijn aandeel hierin. We wensen hem veel succes in de toekomst, en zijn blij dat we in Peter-Paul de Goeij een goede opvolger hebben kunnen vinden.”