Tennis opnieuw de meeste verdachte wedpatronen

Tennis opnieuw de meeste verdachte wedpatronen

ESSA, het internationale integriteitsorgaan van de gereguleerde wedindustrie, heeft in het eerst kwartaal van 2017 27 meldingen van verdachte wedpatronen gemeld aan de relevante (sport) autoriteiten. Voor het 9e kwartaal op rij kent tennis de twijfelachtige eer de lijst met verdachte wedpatronen aan te voeren met 12 zaken (45%). De overige 15 zaken hebben 4 keer betrekking op voetbal, 4 keer op volleybal, 2 keer snooker, 2 keer basketbal en elk 1 keer boksen, handbal en ice hockey. Dit blijkt uit de laatste kwartaalrapportage van ESSA.

ESSA voorzitter Mike O’Kane: “De cijfers van het eerste kwartaal sluiten aan bij de trend  van de eerdere rapporten. Vanuit ESSA zijn wij ook de dialoog met de tennissport aangegaan. Als resultaat hiervan zal binnenkort zal een rapport verschijnen van de  Independent Review Panel. Wij hopen dat de aanbevelingen van het Panel gefundeerd, praktisch en proportioneel zullen zijn.”

Rond de zomer verschijnt ook een aanbeveling van de Europese Commissie over match fixing en zullen ook enkele met Europees geld gefinancierde rapporten gepubliceerd worden.Per 14 augustus 2020 is de Nederlandse brancheorganisatie Stichting Speel Verantwoord (SSV) omgevormd tot de branchevereniging NOGA, de Nederlandse Online Gambling Associatie.

 

As of August 14 2020, Dutch trade body Stichting Speel Verantwoord (SSV) has been transformed into the trade association NOGA, the Dutch Online Gambling Association.