Ook Kansspelautoriteit hoopt op snelle regulering

Ook Kansspelautoriteit hoopt op snelle regulering

Ook de Kansspelautoriteit hoopt op snelle regulering van online kansspelen in Nederland. In het recent verschenen jaarverslag van de toezichthouder, getiteld Op Stoom & Op Koers, stelt dhr. Jan Suyver, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Kansspelautoriteit, dat verdere vertraging onwenselijk is. Suyver: “Hopelijk neemt het parlement in 2015 het wetsvoorstel aan. Meer vertraging is niet wenselijk. Er wordt immers door naar schatting een miljoen Nederlanders al online gegokt. De consument vraagt een eerlijk spel en verdient bescherming tegen verslavingsrisico’s”.

Suyver wijst er voorts op hoe voortdurende innovatie de noodzaak tot aanpassen van de wetgeving vergroot. “Al met al blijft de kansspelsector voortdurend innoveren. Ruim vijftig jaar na inwerkingtreding van de Wet op de Kansspelen mag er een nieuw hoofdstuk aan de geschiedenis van de kansspelen in Nederland worden toegevoegd. De wet wordt aangepast aan de eisen van de 21e eeuw.”

Rutger-Jan Hebben, directeur van Speel Verantwoord, is blij met de sense of urgency die heerst bij de Kansspelautoriteit. Ook wat hem betreft wordt de kansspelwetgeving spoedig aangepast aan de marktrealiteit van 2015. “De Kansspelautoriteit schat het aantal Nederlanders dat al deelneemt aan online kansspelen op rond de miljoen. Dit komt overeen met onze eigen schattingen. Het is daarom van groot belang om online kansspelen in Nederland snel en zorgvuldig te reguleren, zodat al deze Nederlanders gebruik zullen gaan maken van lokaal gereguleerd spelaanbod.”

Het volledige jaarverslag, Op Stoom & Op Koers, is hier te vinden.Per 14 augustus 2020 is de Nederlandse brancheorganisatie Stichting Speel Verantwoord (SSV) omgevormd tot de branchevereniging NOGA, de Nederlandse Online Gambling Associatie.

 

As of August 14 2020, Dutch trade body Stichting Speel Verantwoord (SSV) has been transformed into the trade association NOGA, the Dutch Online Gambling Association.