Online gokbedrijven houden jongeren buiten de deur

Online gokbedrijven houden jongeren buiten de deur

Amsterdam, 22 november 2019. Dertien gerenommeerde internationaal opererende online gokbedrijven met vergunningen in meerdere Europese landen garanderen dat ze strenge leeftijd verificatie toepassen aan de poort, dus al bij registratie van nieuwe spelers, om zo deelname van minderjarigen aan online kansspelen uit te sluiten.

Op initiatief van de Nederlandse brancheorganisatie van online kansspelaanbieders Speel Verantwoord garanderen de aangesloten aanbieders dat zij strenge leeftijdsverificatie toepassen bij registratie, zodat deelname van minderjarigen aan hun productaanbod uitgesloten is. Bovendien zullen deze aanbieders de volledige inleg terugbetalen, indien klanten kunnen aantonen dat zij als minderjarige hebben meegespeeld.

Hiermee onderschrijven de deelnemende partijen de uitgangspunten van de brief van minister Dekker d.d. 15 november jl. aan de Tweede Kamer over dit onderwerp en dragen zij zo actief bij aan het waarborgen van een optimale bescherming van minderjarigen, in de aanloop naar de inwerkingtreding van de wet Kansspelen op afstand.

Speel Verantwoord Directeur Peter-Paul de Goeij: “Wij zullen er alles aan doen om kinderen te beschermen tegen de risico’s die gepaard gaan met gokken. Daarnaast onderschrijven wij het Nederlandse kansspelbeleid volledig en zijn en blijven wij 100% gecommitteerd aan een streng en rechtvaardig gereguleerde, gezonde en veilige online kansspelmarkt in Nederland, waarin deelname van minderjarigen aan kansspelen wordt voorkomen.”Per 14 augustus 2020 is de Nederlandse brancheorganisatie Stichting Speel Verantwoord (SSV) omgevormd tot de branchevereniging NOGA, de Nederlandse Online Gambling Associatie.

 

As of August 14 2020, Dutch trade body Stichting Speel Verantwoord (SSV) has been transformed into the trade association NOGA, the Dutch Online Gambling Association.