“Kansspelautoriteit legt forse boetes op aan gokbedrijven”

“Kansspelautoriteit legt forse boetes op aan gokbedrijven”

De Kansspelautoriteit heeft voor in totaal bijna een half miljoen euro aan boetes opgelegd aan twee gokbedrijven die achter de website redslots.com zitten, zo kondigt de toezichthouder vandaag aan in een persbericht. Zij boden gericht op Nederland illegaal kansspelen aan. Daarbij liepen betalingen van consumenten via een bedrijf dat achteraf niet bleek te bestaan. Het is de hoogste boete die tot nu toe is opgelegd aan een gokbedrijf door de Kansspelautoriteit, meldt ze. De website gaf gelegenheid om deel te nemen aan online kansspelen, waaronder roulette en automaten. De boetes zijn hoog omdat beide bedrijven, gevestigd op Curaçao, al eerder zijn aangepakt.

De instantie, een onafhankelijk toezichthouder voor het ministerie van Veiligheid & Justitie, grijpt de gelegenheid aan om te pleiten voor extra bevoegdheden. “Het kunnen laten blokkeren van betaalverkeer en het uit de lucht halen van websites had in dit geval meer bescherming opgeleverd”, stelt bestuursvoorzitter Jan Suyver van de Kansspelautoriteit. Die bevoegdheden zitten in de conceptwet Kansspelen op afstand die nu in de Tweede Kamer ligt. “Wij kunnen alleen maar hopen dat het parlement die wet snel aanneemt”, stelt Suyver.

Rutger-Jan Hebben, directeur van Speel Verantwoord, onderschrijft deze wens. “Snelle regulering van online kansspelen is goed voor al die Nederlanders die al gebruik maken van online kansspelen en straks beter beschermd zullen worden, maar ook voor de toezichthouder. Het wordt dan eenvoudiger om op te treden tegen malafide bedrijven, zoals hierboven ook wordt gesteld.”Per 14 augustus 2020 is de Nederlandse brancheorganisatie Stichting Speel Verantwoord (SSV) omgevormd tot de branchevereniging NOGA, de Nederlandse Online Gambling Associatie.

 

As of August 14 2020, Dutch trade body Stichting Speel Verantwoord (SSV) has been transformed into the trade association NOGA, the Dutch Online Gambling Association.