‘Kanalisatie hangt samen met belastingdruk’

‘Kanalisatie hangt samen met belastingdruk’

In een artikel over de wet Kansspelen op Afstand in Het Financieele Dagblad van 20 mei wordt onder meer de hoogte van de kansspelbelasting genoemd als factor die de kanalisatie danig beinvloedt. Zo blijkt uit een studie van het Britse H2 Gambling Capital dat bij 20%-kansspelbelasting gemiddeld drie op de tien online gokkers zullen wegklikken naar een illegale, buitenlandse aanbieder. Bij het 29%-tarief zijn het er al vier op de tien. Ligt het tarief op 10%, dan klikt amper één op de tien deelnemers weg naar een niet-legale goksite.

Verschillende partijen pleiten voor een gelijk belastingtarief voor online en offline kansspelen. Directeur Rutger-Jan Hebben van Speel Verantwoord zegt hierover: “Wij hebben niets tegen een gelijk tarief, zolang dat maar niet hoger is dan 20%. Het is van belang de Nederlandse consument te kanaliseren richting lokaal gereguleerd aanbod, en bij een belastingtarief van hoger dan 20% komt die kanalisatie te zeer onder druk te staan. Ook de Europese Commissie stelt dit. Kanalisatie hangt nu eenmaal samen met belastingdruk.”

Klik hier voor het volledige artikel in Het Financieele Dagblad.Per 14 augustus 2020 is de Nederlandse brancheorganisatie Stichting Speel Verantwoord (SSV) omgevormd tot de branchevereniging NOGA, de Nederlandse Online Gambling Associatie.

 

As of August 14 2020, Dutch trade body Stichting Speel Verantwoord (SSV) has been transformed into the trade association NOGA, the Dutch Online Gambling Association.