Kamer besluit tot tweede schriftelijke vragenronde

Kamer besluit tot tweede schriftelijke vragenronde

De Kamercommissie Veiligheid en Justitie heeft besloten een tweede schriftelijke vragenronde te organiseren. Deze zou 25 juni als uiterste inbrengdatum moeten hebben. De nieuwe schriftelijke vragenronde komt op verzoek van PvdA-Kamerlid Jeroen Recourt, wiens idee werd ondersteund door SP, CU en CDA. Naar verwachting zal Staatssecretaris Klaas Dijkhoff pas na het zomerreces de antwoorden op de schriftelijke vragen aan de Kamer sturen.

Directeur Rutger-Jan Hebben van Speel Verantwoord heeft gemengde gevoelens over dit besluit. “Aan de ene kant is het natuurlijk goed dat er zorgvuldig wordt gekeken naar de beste invulling van de wetgeving rond Kansspelen op Afstand. Aan de andere kant levert dit wel extra vertraging op voor de miljoen Nederlanders die al gebruik maken van online kansspelen. De schatting is nu dat we pas in het tweede kwartaal van 2017 een in Nederland gereguleerde online kansspelmarkt hebben, en dat is laat.”Per 14 augustus 2020 is de Nederlandse brancheorganisatie Stichting Speel Verantwoord (SSV) omgevormd tot de branchevereniging NOGA, de Nederlandse Online Gambling Associatie.

 

As of August 14 2020, Dutch trade body Stichting Speel Verantwoord (SSV) has been transformed into the trade association NOGA, the Dutch Online Gambling Association.