Kamer besluit tot hoorzitting Kansspelen op Afstand

Kamer besluit tot hoorzitting Kansspelen op Afstand

De Tweede Kamer heeft vandaag in een procedurevergadering besloten tot het houden van een hoorzitting over de wet Kansspelen op Afstand (KOA). In deze hoorzitting, die vermoedelijk in het tweede deel van mei gehouden wordt en publiek toegankelijk zal zijn, zullen diverse betrokkenen uit het kansspeldossier zullen worden gevraagd inzichten te geven over materie die met de wet Kansspelen of Afstand te maken heeft. Na de hoorzitting komt het dossier-KOA weer terug in een nieuwe procedurevergadering, en bekijkt de Kamer opnieuw hoe men verder wil gaan in het wetgevingsproces.

Rutger-Jan Hebben, directeur van Speel Verantwoord, kijkt met gemengde gevoelens naar het nieuws van vandaag. “Aan de ene kant is het uiteraard goed dat er zorgvuldig wordt gekeken naar de invulling van de wet Kansspelen op Afstand, met aandacht voor de onderbouwde argumenten van alle betrokkenen. Aan de andere kant komt het besluit tot een hoorzitting de snelheid van het proces niet ten goede. Dit is niet in het belang van de miljoen Nederlanders die al gebruik maken van online kansspelen, en waarvan we weten dat ze in meerderheid voor regulering van online kansspelen zijn”. Hiermee verwijst Hebben naar een peiling van TNS NIPO, waarover op deze website eerder een artikel verscheen.

 Per 14 augustus 2020 is de Nederlandse brancheorganisatie Stichting Speel Verantwoord (SSV) omgevormd tot de branchevereniging NOGA, de Nederlandse Online Gambling Associatie.

 

As of August 14 2020, Dutch trade body Stichting Speel Verantwoord (SSV) has been transformed into the trade association NOGA, the Dutch Online Gambling Association.