Geen verdachte sportweddenschappen in Nederland        

Geen verdachte sportweddenschappen in Nederland        

In 2016 zijn er geen verdachte weddenschappen gemeld over Nederlandse sportevenementen. Dit blijkt uit het jaarlijkse integriteitsrapport van ESSA, het Europese orgaan waar aanbieders van sportweddenschappen verdachten wedpatronen melden.

130 verdachte wedpatronen

In totaal zijn er in 2016 130 verdachte meldingen gedaan over wedstrijden in 49 verschillende landen. In Griekenland en Rusland worden de meeste verdachte wedpatronen geconstateerd, in elk land 11 keer. Tennis is koploper met 103 meldingen gevolgd door voetbal met 16 meldingen.

Snelle regulering online kansspelen noodzaak

Regulering van online kansspelen is een wapen in de strijd tegen matchfixing, geen extra risico. Spoedige behandeling van het wetsvoorstel kansspelen op afstand in de Eerste Kamer is dan ook absoluut noodzakelijk.  Voor aanbieders van sportweddenschappen is bescherming van de integriteit van de sport een top prioriteit. Er is een groeiend besef dat er een noodzaak is tot intensievere samenwerking tussen stakeholders en de wedindustrie, gericht op het beschermen van de consument, de sport en de gereguleerde wedmarkt. Daarbij is het belangrijk op te merken dat een oplossing voor het probleem van matchfixing betrekking moet hebben op een breed scala aan thema’s en dat zowel voorlichting van atleten als goed bestuur in de sport cruciaal zijn in de strijd tegen corruptie en matchfixing.

 

 Per 14 augustus 2020 is de Nederlandse brancheorganisatie Stichting Speel Verantwoord (SSV) omgevormd tot de branchevereniging NOGA, de Nederlandse Online Gambling Associatie.

 

As of August 14 2020, Dutch trade body Stichting Speel Verantwoord (SSV) has been transformed into the trade association NOGA, the Dutch Online Gambling Association.