Europees Hof bevestigt noodzaak transparante vergunning verlening

Europees Hof bevestigt noodzaak transparante vergunning verlening

Het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft in een zaak over de Duitse sportweddenschappen regulering opnieuw vastgesteld dat de Europese lidstaten vergunningen voor loterijen en sportweddenschappen op niet discriminerende en transparante wijze moeten worden uitgeven. De uitspraak volgt het advies van de Advocaat Generaal dat in oktober 2015 werd gepubliceerd.

Ook voor Nederland is deze uitspraak van belang. In weerwil van het Betfair arrest uit 2005 verzuimt de Nederlandse overheid tot op heden de vergunningen voor het organiseren van loterijen en sportweddenschappen op niet discriminerende en transparante wijze te verstrekken. Met is mede hierdoor dat de Europese Commissie Nederland in een hoorzitting in mei 2015 in de Tweede Kamer opnieuw waarschuwde. De boodschap was: “Nederland maak werk van de modernisering van het kansspelbeleid anders komen wij het afdwingen.”

Tags:
,


Per 14 augustus 2020 is de Nederlandse brancheorganisatie Stichting Speel Verantwoord (SSV) omgevormd tot de branchevereniging NOGA, de Nederlandse Online Gambling Associatie.

 

As of August 14 2020, Dutch trade body Stichting Speel Verantwoord (SSV) has been transformed into the trade association NOGA, the Dutch Online Gambling Association.