ESSA en Unibet EuroChampionship Hockey sluiten overeenkomst

ESSA en Unibet EuroChampionship Hockey sluiten overeenkomst

ESSA, het integriteitsorgaan van de gereguleerde online wedkantoren, heeft een integriteitspartnerschap getekend met England Hockey, de organisator van het Unibet EuroChampionship Hockey. Dit toernooi vindt van 21 tot 3o augustus plaats in Londen.

Beide partijen zullen nauw samenwerken, met het oog op het beschermen van hockey-events, online wedkantoren en consumenten tegen de invloed van corrupte activiteiten die gelieerd zijn aan wedden op sport. ESSA zal verder samenwerken met England Hockey door kennisuitwisseling met spelers en atleten op het gebied van integriteit.

Khalid Ali, Secretaris-Generaal van ESSA, prijst England Hockey voor hun pro-actieve opstelling. “Dit partnerschap getuigt van een pro-actieve houding en een modern kijk op het onderwerp integriteit in sport, en we zijn blij met de mogelijkheid ons netwerk uit te breiden met een partnerschap in het hockey. Hoewel we op hockey geen zorgwekkende wedpatronen hebben gezien, blijft het belangrijk de juiste maatregelen te nemen om fraudeurs op te kunnen sporen”, stelt Ali.

“Het risico op match-fixing in de Unibet EuroChampionships Hockey, en binnen het hockey in het algemeen, is beperkt. Evenwel blijft het belangrijk preventieve maatregelen te nemen. Dit partnerschap verschaft ons toegang tot de transactionele data van ESSA-leden, en biedt ons de mogelijkheid frauders hard aan te pakken. Dit is een krachtig signaal”, zegt Sally Munday, Chief Executive van England Hockey.

Voor het volledige persbericht: klik hier.

Voor het integriteitsrapport Q2 van ESSA: klik hier.

Voor meer informatie over ESSA: klik hier.

Voor meer informatie over de Unibet EuroChampionships Hockey: klik hier.

 

 Per 14 augustus 2020 is de Nederlandse brancheorganisatie Stichting Speel Verantwoord (SSV) omgevormd tot de branchevereniging NOGA, de Nederlandse Online Gambling Associatie.

 

As of August 14 2020, Dutch trade body Stichting Speel Verantwoord (SSV) has been transformed into the trade association NOGA, the Dutch Online Gambling Association.