62 meldingen verdachte sportweddenschappen Q2

62 meldingen verdachte sportweddenschappen Q2

In het tweede kwartaal van 2018 rapporteerde de gereguleerde wedkantoren 62 meldingen van verdachte sportweddenschappen. ESSA, het integriteitsorgaan van de gereguleerde wedindustrie, heeft deze meldingen gedeeld met de relevante sportbonden en toezichthouders. Wederom betroffen bijna twee derde van de meldingen tenniswedstrijden.

 

Wat is een afwijkend of verdacht wedpatroon?

Een wedpatroon is afwijkend of verdacht wanneer er sprake is van onverwacht veel inzetten of sterk afwijkende hoogte van de inzetten. Vooral als deze aanhouden als er door aanbieders van sportweddenschappen prijscorrecties worden toegepast om het patroon te doorbreken. Een afwijkend wedpatroon wordt alleen als verdacht aangemerkt nadat ESSA bij al haar leden heeft onderzocht of er een legitieme reden is voor de afwijking zoals bijvoorbeeld het verkeerd prijzen van een weddenschap.

Overzicht verdachte wedpatronen laatste 12 maanden

page4image5015904

 

Het volledige rapport is hier te vinden.Per 14 augustus 2020 is de Nederlandse brancheorganisatie Stichting Speel Verantwoord (SSV) omgevormd tot de branchevereniging NOGA, de Nederlandse Online Gambling Associatie.

 

As of August 14 2020, Dutch trade body Stichting Speel Verantwoord (SSV) has been transformed into the trade association NOGA, the Dutch Online Gambling Association.