53 meldingen verdachte weddenschappen

53 meldingen verdachte weddenschappen

ESSA, het internationale integriteitsorgaan van de gereguleerde wedindustrie, heeft in het tweede kwartaal van 2017 53 meldingen van verdachte wedpatronen gemeld aan de relevante (sport) autoriteiten. In het eerste kwartaal waren dat er 27. Voor het 10e kwartaal op rij kent tennis de twijfelachtige eer de lijst met verdachte wedpatronen aan te voeren met 31 zaken (45%). De overige 22 zaken hebben 15 keer betrekking op voetbal, 5 op basketbal en elk 1 keer volleybal en handbal. Dit blijkt uit de laatste kwartaalrapportage van ESSA.

ESSA Secretaris Generaal Khalid Ali: “Integriteit van sportweddenschappen blijven een belangrijk thema in de discussies met nationale en internationale stakeholders. Wij zijn blij met het verzoek dat wij hebben gekregen van de Raad van Europa om een rapport op te stellen namens de internationale gereguleerde wedindustrie over de uitdagingen waar zij voor staan. Dit rapport moet een belangrijke bijdrage leveren aan de inspanningen van de Raad van Europa om haar ‘Match Fixing Convention’ geratificeerd te krijgen en tot internationale standaarden te komen.”

Als onderdeel van het onderzoeksproces organiseert ESSA op 12 oktober 2017 een integriteitsconferentie in Londen.
  Per 14 augustus 2020 is de Nederlandse brancheorganisatie Stichting Speel Verantwoord (SSV) omgevormd tot de branchevereniging NOGA, de Nederlandse Online Gambling Associatie.

 

As of August 14 2020, Dutch trade body Stichting Speel Verantwoord (SSV) has been transformed into the trade association NOGA, the Dutch Online Gambling Association.